Меню

Супа с телешка кайма и зеленчуци

25 септември 2023 | 05:15 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г телешка кайма 
500 г доматен сок
2 картофа, обелени и нарязани 
2 моркова, нарязани 
1 глава лук, ситно нарязан 
300 г грах от консерва, отцеден 
200 г царевица от консерва, отцедена
1 супена лъжица пресен настърган джинджифил
Сол и черен пипер на вкус
70 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера с малко мазнина задушете телешката кайма с постоянно разбъркване, докато покафенее и започне да се разделя. Отцедете отделената мазнина. Добавете доматения сок. Разбъркайте за 1-2 минути. След това добавете картофите, морковите и лука. Накрая прибавете граха и царевицата. Разбъркайте добре.

Намалете котлона на слаб огън, покрийте с капак и оставете да къкри за поне един час. Овкусете със сол и пипер. Разбърквайте от време на време. Сервирайте супата гореща.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай