-
Порции: 10
Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте маслото в дълбок тиган на средна температура. Разбърквайте, докато се разтопи и покафенее леко или около 7-8 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади до стайна температура.
В купа разбъркайте сухите съставки – брашното, содата, канелата, солта. Отделно с миксер разбийте маслото с двата вида захар на висока скорост, така че да се получи пухкава смес. Към сместа добавете тиквеното пюре, ванилията и яйцето. Отново разбийте с миксера до хомогенна смес.
Смесете сухите съставки с мокрите, като ги добавяте малко по малко, разбивайки с миксера. Добавете шоколадовите капки, разбъркайте с лъжица на ръка. С лъжица разпределете сместа върху хартия за печене в плитка тава.
Печете за 15 минути или до златисто. Охладете напълно върху решетка, преди да сервирате.
Снимка: iStock
Вижте още: