Меню

Тиквени бисквити с шоколадови капки

4 октомври 2023 | 06:09 | Илияна Николова
Добави в любими
2 и ¼ чаши брашно 
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица канела 
1 чаена лъжица сол 
½ чаена чаша масло, размекнато 
¾ чаша захар
½ чаша кафява захар 
¾ чаша тиквено пюре
2 чаени лъжици ванилов екстракт  
1 голямо яйце
1 и ½ чаши шоколадови капки
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте маслото в дълбок тиган на средна температура. Разбърквайте, докато се разтопи и покафенее леко или около 7-8 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади до стайна температура.

В купа разбъркайте сухите съставки – брашното, содата, канелата, солта. Отделно с миксер разбийте маслото с двата вида захар на висока скорост, така че да се получи пухкава смес. Към сместа добавете тиквеното пюре, ванилията и яйцето. Отново разбийте с миксера до хомогенна смес.

Смесете сухите съставки с мокрите, като ги добавяте малко по малко, разбивайки с миксера. Добавете шоколадовите капки, разбъркайте с лъжица на ръка. С лъжица разпределете сместа върху хартия за печене в плитка тава.

Печете за 15 минути или до златисто. Охладете напълно върху решетка, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай