Меню

Разядка с патладжан и кисело мляко

15 януари 2024 | 16:28 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
лесно
Добави в любими
1 кг патладжани
1/3 кофичка гъсто кисело мляко
1 стрита скилидка чесън
1 и ½ ч.л. пресен лимонов сок
¾ ч.л. смлян кимион
няколко стръка магданоз – една част за смилане, друга за поръсване
1 и ¼ ч.л. пушен червен пипер + още малко за поръсване
сол на вкус
няколко капки олио за поръсване
60 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Изпечете патладжаните. След като изстинат може да премахнете люспите и да ги нарежете на по-едро. Сложете ги в блендер или кухненски робот заедно с останалите съставки. Смелете всичко добре, но не пюрирайте, а нека текстурата на разядката да е така, че да се усещат малки парченца от патладжана. Прехвърлете в подходяща чиния или купичка и завършете с наситнен магданоз и пушен червен пипер.

Снимка: iStock

Вижте още:

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай