Приготвяне
-
В купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол.
-
Отделно с помощта на миксер разбийте до пухкавост яйцата със захарта.
-
След това малко по малко, продължавайки да разбивате с миксер, добавяйте от брашнената смес, млякото, кафето и олиото.
-
Накрая трябва да се получи хомогенно тесто.
-
Пригответе форма за мъфини/кексчета.
-
Ако няма да ползвате хартиени формички, намазнете и набрашнете формата. Сипете във всяко „гнездо“/формичка малко от тестото. Добавете малко течен шоколад и след това върху него отново от тестото за мъфините.
-
За финал отново малко течен шоколад.
-
Важно е да не препълвате формичките. Количеството смес трябва да е около 3/4 от височината на формичката.
-
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-18 минути.
-
Сервирайте, след като кексчетата са напълно изстинали.
По идея от blog.giallozafferano.com.
Как бихте оценили рецептата?