Меню

Ямболски очи

23.05.2008г. / 10 31ч.
Аз жената
Ямболски очи

Продукти:
10 яйца,
500 г картофи,
100 г кашкавал,
300 г прясно мляко,
80 г краве масълце,
магданоз, сол, черен пипер, половин лимон.

Приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и пасират като за картофено пюре. Добавят се настърганият кашкавал, прясното мляко, солта, черният пипер и изцеденото лимонче. Разбърквате добре и слагате сместа в намазана тавичка, като печете около 10 минути. Изваждате тавичката, правите с лъжичка малки дупки, където чуквате по едно яйце. Запичате отново и поднасяте ястието, поръсено с магданоз, като върху яйцата слагате по зрънце черно пиперче за зеница и стръкче чубрица за мигли.

Омлет със скариди

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
neli ( преди 12 години )
bravo na vas mng mi haresa receptatavi vi ako moje da mi izpratite g6te recepti
отговор Сигнализирай за неуместен коментар