Млин „Средногорие”
15.03.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Продукти:
за тестото – 500 г брашно, 250 мл хладка вода, 1 чаена лъжичка сол, 1 супена лъжица оцет, 250 г масло
за плънката – 200 г сирене, 1 чаена чаша кисело мляко, 2 яйца
Приготовление:
От брашното, солта, оцета и водата се омесва банично тесто, разделя се на 10 топчета и се оставя 15–20 минути, след което се разточва на тънки кори. Запичат се на печката, нареждат се в намазана с масло тава, като помежду им се поставя плънката от натрошеното сирене, яйцата и киселото мляко. Млинът се полива с разтопеното масло, нарязва се на ромбоидни парчета и се пече. След изваждането му от фурната се напръсква с малко студена вода и се покрива с кърпа, за да омекне. Поднася се топъл.