Меню

Брауни с лешници

6 октомври 2023 | 09:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне
  1. Шоколадът се начупва и разтопява на водна баня. Добавете към него разтопеното масло, разбъркайте много добре всичко и оставете настрана, за да се охлади сместа. 
  2. През това време препечете леко лешниците в сух тиган и след това също ги оставете настрана. 
  3. В отделна голяма купа разбийте яйцата и захарта. Добавете и щипка сол. Сместа трябва да стане пухкава. След това към сместа постепенно добавяйте охладената на стайна температура смес от разтопения шоколад и маслото. Бъркайте непрекъснато.
  4. Пресейте какаото на прах и брашното и ги добавете към останалите съставки. Разбийте отново с миксер.
  5. Накрая може да добавите и лешниците и разбъркайте с помощта на шпатула. 
  6. В подходяща форма за печене сложете хартия за печене и изсипете равномерно тестото. 
  7. Печете браунито в предварително загрята фурна на 176  градуса за 25 минути. Сладкишът се нарязва и сервира, след като е напълно изстинал. 

 

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай