Меню

Здравословен шоколадов кейк

13 октомври 2023 | 11:19 | Мария Василева
лесно
Добави в любими

Десерт, на който ще можете да се насладите без угризения или пък да го хапнете след тренировка.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса и си подгответе форма за печене на торта с падащо дъно, както и хартия за печене.
  2. В голяма купа смесете брашното, еритритола, какаото, содата и солта и разбъркайте добре.
  3. Добавете ваниловия екстракт, ябълковия оцет, както и неподсладеното ябълково пюре. Разбъркайте.
  4. Най-накрая изсипете водата и размесете добре, докато съставките се смесят напълно.
  5. Сложете сместа във формата за печене и печете за около 25-30 минути или до суха клечка.
  6. Извадете готовия блат, след като изстине.
  7. По желание, можете да съхранявате и във фризер. 

Приятен апетит!

Снимка: istock.

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай