Меню

Крем супа с праз лук и картофи

21 октомври 2023 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
70 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне
  1. Картофите се обелват, изплакват се и се нарязват на малки парчета. 
  2. Праз лукът се почиства и измива добре, след което се нарязва на колелца. 
  3. В дълбока тенджера разтопете маслото на средно силен огън. 
  4. Добавете зехтина, салвията, праза и солта. 
  5. Разбъркайте и гответе 2 – 3 минути. 
  6. Следва да добавите картофите и да разбъркате всичко много добре. 
  7. Добавете зеленчуковия бульон и оставете сместа да заври, след това намалете котлона и оставете супата да къкри, докато картофите станат напълно готови. 
  8. Отделете от котлона тенджерата и пасирайте супата с пасатор или пък ползвайте блендер. 
  9. Сервирайте супата със струйка балсамов винегрет и крутони.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай