Меню

Паста с пушена панчета и манатарки

20 октомври 2023 | 06:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
20 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне
  1. Гъбите се почистват и нарязват.
  2. Пушената панчета се нарязва.
  3. В добре загрят тиган се слага зехтинът и към него се добавя нарязаната на ситно панчета. 
  4. Когато стане златистокафява се отделя в чиния. 
  5. В същия тиган добавете лука, нарязан на ситно. 
  6. Когато омекне, може да добавите гъбите. 
  7. Гответе ги 2-3 минути и добавете доматеното пюре. 
  8. Разбъркайте хубаво и гответе 10 минути. 
  9. Следва да добавите панчетата и сметаната и да разбъркате отново много добре. 
  10. Сложете сварената и отцедена паста. 
  11. Завършете със сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и сервирайте. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай