Меню

Мраморен кекс със заквасена сметана

24 октомври 2023 | 18:00 | Михаела Лазарова
5 от 7 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне
  1. В купа с помощта на миксер разбийте яйцата, жълтъка и захарта. 
  2. Когато сместа стане пухкава може да добавите сметаната, ванилията, брашното и бакпулвера. 
  3. Разбийте всичко много добре. 
  4. Разделете тестото на две равни части. 
  5. Разбъркайте хубаво какаото на прах в едната част. 
  6. Намаслете тава за печене, която да е с незалепващо покритие. 
  7. Сипете равномерен слой от тестото без какао. 
  8. Върху него добавете от тестото с какао. 
  9. Може да ползвате сладкарски пош, супена лъжица, както ви е по-удобно. 
  10. Редувайте двете части на тестото, за да се получат след изпичане красиви шарки в кекса. 
  11. За финал, с помощта на намаслена шпатула направете „прорез“ в средата на сместа. 
  12. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай