Меню

Бисквити с фъстъчено масло

25 октомври 2023 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
100 мин.

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне
  1. В голяма купа, с помощта на миксер, разбийте маслото докато стане леко пухкаво. 
  2. След това добавете захарта към него и разбийте отново добре. 
  3. Сложете фъстъченото масло и яйцето и отново хубаво разбъркайте. 
  4. В отделна купа смесете сухите съставки.
  5. След това ги комбинирайте с течните. 
  6. Продължете да бъркате с шпатула. 
  7. На финала ще се получи гладко тесто, което покрийте със свежо фолио. 
  8. Поставете тестото в хладилник за 3 часа. 
  9. Пригответе си тава, в която сложете хартия за печене. 
  10. Извадете тестото. 
  11. За по-лесно ползвайте лъжица за сладолед, за да оформите равномерни топчета. 
  12. Топчетата се подреждат в тавата на разстояние едно от друго. 
  13. Всяко се притиска леко с помощта на вилица. 
  14. За да не залепне вилицата за тестото, предварително я потопете в захар. 
  15. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 10 минути. 
  16. На цвят трябва да станат светлокафяви. 
  17. Сервирайте ги, след като изстинат. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай