Меню

Уникална рецепта за кейк с ябълков сайдер

26 октомври 2023 | 06:30 | Мария Василева
средно
Добави в любими
Уникална рецепта за кейк с ябълков сайдер
60 мин.

  • Порции: 8-10

С идването на новия сезон може би ви се иска да разнообразите менюто си. Ако се чудите какво да приготвите за закуска, в следващите редове ви предлагаме   една рецепта, с която можете да зарадвате семейството си както през уикенда, така и по време на работната седмица. А ето и как да си приготвите вкусен кейк с ябълков сайдер

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте предварително фурната до около 170 градуса.
  2. Намажете леко с масло форма за хляб и постелете с хартия за печене. Нека хартията излиза и малко отстрани.
  3. Сложете сайдера да заври, а след това намалете температурата. Оставете на бавен огън за около 8-10 минути, докато той се редуцира.
  4. Изсипете ¼ чаша редуциран сайдер в малка мерителна чаша или купа и оставете настрана.
  5. Прехвърлете останалия сайдер в малка купа и оставете да изстине 5 минути.
  6. Разбъркайте го заедно със заквасената сметана и ванилията.
  7. Разтопете почти цялото количество масло в същата тенджера (от сайдера) на слаб огън.
  8. Оставете леко да се охлади. Смесете заедно брашното, царевичното нишесте, бакпулвера, содата, солта, канелата и индийското орехче в средна купа. Разбийте енергично яйцата, заедно със 150 г захар в голяма купа за около 2 минути.
  9. Като разбивате непрекъснато, постепенно на постоянна струя добавете разтопеното масло; продължете да разбивате, докато се смеси напълно.
  10. Разбийте и сухите съставки в яйчената смес и добавете сместа от заквасена сметана, докато не останат бучки.
  11. Имайте предвид, че полученото тесто ще бъде тънко. Изсипете го във формата за печене.
  12. Печете кейка, докато стане наситено златистокафяв.
  13. В малка купа смесете останалия сайдер, заедно с щипка сол, останалата захар (около 50 г), щипка канела, щипка индийско орехче и останалото масло (около 15 г).
  14. Оставете да изстине съвсем леко.
  15. Намажете готовия кейк с топлата маслена смес отгоре и отстрани.

Приятен апетит!

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай