Меню

Хумус с тиква и тахан

3 ноември 2023 | 08:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
20 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне
  1. Отцедете нахута и го изплакнете. 
  2. Сложете го в кухненски робот заедно с останалите съставки. 
  3. Смелете до получаването на гладка смес. 
  4. Ако хумуса е прекалено гъст може да добавите малко от течността на нахута от консервата или вода.
  5. Опитайте как е на вкус и по ваше желание добавете още от някоя от съставките. 
  6. Прехвърлете готовия хумус в подходяща чиния. 
  7. За финал поръсете със зехтин, червен пипер, може и малко обелени тиквени семки. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай