IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Кекс с тиква и сметана
5 ноември 2023 | 06:30 |
Михаела Лазарова
4 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 8-10
Продукти
3 белтъка
250г брашно
100 г сварена тиква
70 г захар
50 мл слънчогледово олио
1 пакетче бакпулвер
100 мл сметана за разбиване
настъргана лимонова кора за аромат – по желание
Приготвяне
Тиквата, която трябва да е на стайна температура, се намачква на пюре.
Сметаната се разбива хубаво до пухкавост.
Отделно в купа с миксер разбийте захарта и олиото, след което добавете тиквата, лимоновата кора.
Следва да сложите сметаната, брашното и бакпулвера, които е добре да пресеете.
Разбийте белтъците на сняг.
Добавете ги с шпатулата към основната смес, малко по малко, като бъркате от долу нагоре внимателно.
Полученото тесто се пресипва във форма за печене, в която сте сложили хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути, като най-добре направете тест с клечка за зъби дали кексът е изпечен.
След като се охлади може да поръсите с пудра захар.
Снимка: iStock
Опитайте още:
Десерт от тиква с какаова глазура
Есенен сладкиш с тиква
Плънка за печена тиква със сушени плодове и коняк
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти с тиква
рецепти за кекс
Коментирай
Последни
Четени
Знаци, че той все още мисли за бившата си
Таро карта за 22 април
Нумерологична прогноза за 22 април
6 общи черти на хората с ниско IQ
Седмична нумерологична прогноза за 21 – 27 април
Седмичен хороскоп за 21 – 27 април
Тренировка за корем – 7 топ упражнения
Таро прогноза за 21 – 27 април
Инсулт и сърдечна недостатъчност са причина за смъртта на папата
Какво да не ядете преди тренировка?
Пролетна мода – шестте най-големи тенденции за сезона
Китайски хороскоп за месец май: Какво очаква всеки знак от източния календар?
Нов маникюр – най-добрите дизайни за сезона на Телец
Тренировка за корем – 7 упражнение за заздравяване на мускулите
До какви симптоми може да доведе пролактиномът?
5 причини за ниско кръвното налягане
Редовното ходене подобрява работата на сърдечно-съдовата система
Градински чай – с мощно действие при кашлица, възпаления, чернодробни и жлъчни заболявания
Седмичен любовен хороскоп 21-27 април
Шер няма да сключва брак отново
6 тенденции при парфюмите за пролетта
Оли Мърс ще става татко за втори път!
продава, Двустаен апартамент, 67 m2 София, Лозенец, 220700 EUR
продава, Двустаен апартамент, 68 m2 София, Лозенец, 223000 EUR
продава, Тристаен апартамент, 115 m2 София, Лозенец, 364000 EUR
продава, Двустаен апартамент, 68 m2 София, Лозенец, 221300 EUR
Готварство
3 рецепти, с които да използвате агнешкото от Великден
3 рецепти, с които да използвате яйцата от Великден
Тирамису с остатъци от козунак
Категории