Ако обичате да хапвате пилешко, опитайте тази рецепта с ароматна марината.
Приготвяне
-
В голяма купа комбинирайте зехтина, балсамовата глазура, доматеното пюре, меда и лимоновия сок.
-
Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, мащерката, ригана и сладкия червен пипер.
-
Всичко се разбърква много добре.
-
Пилето се овкусява със сол и черен пипер, като внимавате със солта, за да не стане твърде солено.
-
След това се слага в купата при маринатата и всичко се разбърква отново много добре.
-
Всяка част на месото трябва да се овкуси с маринатата.
-
Оставете го настрана за няколко минути или за около 2-3 часа.
-
Загрейте фурната на 220 градуса.
-
Сложете овкусеното пиле в подходяща тава, като към него се добавя и маринатата от купата, ако е останала такава.
-
Печете около 30 минути или до готовност на месото.
Снимка: iStock
По идея от themediterraneandish.com
Вижте още:
Как бихте оценили рецептата?