Меню

Пилешко на фурна с ароматна марината

26 ноември 2024 | 12:37 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
70 мин.

  • Порции: 3-4

Ако обичате да хапвате пилешко, опитайте тази рецепта с ароматна марината.

Продукти
Приготвяне
  1. В голяма купа комбинирайте зехтина, балсамовата глазура, доматеното пюре, меда и лимоновия сок. 
  2. Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, мащерката, ригана и сладкия червен пипер.
  3. Всичко се разбърква много добре. 
  4. Пилето се овкусява със сол и черен пипер, като внимавате със солта, за да не стане твърде солено. 
  5. След това се слага в купата при маринатата и всичко се разбърква отново много добре. 
  6. Всяка част на месото трябва да се овкуси с маринатата. 
  7. Оставете го настрана за няколко минути или за около 2-3 часа.
  8. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  9. Сложете овкусеното пиле в подходяща тава, като към него се добавя и маринатата от купата, ако е останала такава. 
  10. Печете около 30 минути или до готовност на месото. 

Снимка: iStock

По идея от themediterraneandish.com

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай