Меню

Италиански топъл шоколад

10 ноември 2023 | 05:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
15 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. В подходяща тенджера сложете какаото, захарта и нишестето. 
  2. Добавете малко мляко и разбъркайте хубаво, за да не се образуват бучки. 
  3. След това долейте остатъка от млякото. 
  4. Загрейте го на средно силен огън, като бъркате непрекъснато. 
  5. Когато сместа леко заври, добавете начупения шоколад. 
  6. Продължете да бъркате, докато се получи хомогенна шоколадова смес. 
  7. Махнете от котлона. 
  8. Разпределете шоколада в подходящи чаши. 
  9. Украсете по ваше желание. 
  10. Внимавайте при консумация, тъй като напитката е гореща, ако е необходимо изчакайте няколко минути, за да се охлади.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай