IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Картофени ньоки със сос от сметана и горгондзола
14 ноември 2023 | 07:00 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
70 мин.
Порции: 3-4
Продукти
1 кг картофи
300 г брашно
1 яйце
сол на вкус
За соса:
400 г сирене горгондзола
200 мл течна сметана за готвене
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне
Сварете картофите.
Сипете брашното в тава или достатъчно голяма купа, оформете кладенче.
Прецедете готовите картофи и още докато са топли ги намачкайте и ги добавете към брашното.
Следва да сложите разбитото яйце и солта.
Омесете меко тесто, което разделете на няколко части.
Всяка част се оформя като фитил.
След това с нож се нарязва на малки парчета, около 2 см всяко.
Ако имате форма за ньоки може да я ползвате, за да добавите повече форма.
Може да ползвате и вилица, за да придадете класическата форма на ньоките, но не е задължително.
Следва да приготвите соса.
В подходяща тенджера сипете сметаната.
Когато се загрее може да добавите нарязаното сирене, сол и черен пипер на вкус.
Докато сосът се готви, сварете ньокитата.
Те се слагат във вряща леко подсолена вода.
Трябват им около 3 минути (трябва да се повдигнат на повърхността на водата).
Бъркайте соса, за да се получи хомогенна смес.
Отцедете сварените ньоки и веднага ги добавете към соса.
Разбъркайте добре, оставете да се овкусят за няколко минути и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още:
Запеканка с яйца и картофи
Картофи с бекон, яйца и сирене на фурна
Италианска скиачата (schiacciata) с картофи
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти със сирена
рецепти за паста
Коментирай
Последни
Четени
Любовен хороскоп за 28 април – 4 май
Как ще почиваме през май – идеи за отпуск
5 съвета, които ни пазят от кърлежи
Любовен хороскоп за май
Дневен хороскоп за 25 април
Какво се прави на Великден на мъртвите или Томина неделя
Готварство
Сочни кюфтета от сьомга
Касерола с пилешко и чедър
3 пролетни супи, които топят мазнини
Категории