Меню

Картофена салата с дресинг с дижонска горчица

18 ноември 2023 | 07:00 | Михаела Лазарова
2 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
30 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. Картофите се обелват и измиват, но ако ползвате пресни картофи (в сезона им) може да не ги белите, а ги измийте много хубаво. 
  2. След това картофите се нарязват на тънко ренде на колелца, които трябва да са с диаметър около  половин-един сантиметър.
  3. Нарязаните картофи се слагат в тенджера и се налива вода, колкото да ги покрие. 
  4. Щом водата заври, може да добавите към нея малко сол. 
  5. Варете до омекване на картофите. 
  6. В купичка комбинирайте хубаво съставките за дресинга. 
  7. Готовите картофи се прецеждат и се слагат в купа. 
  8. Веднага ги овкусете с дресинга, нарязаните билки и каперсите. 
  9. Разбъркайте и сервирайте.  

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай