Меню

Пилешки шишчета с вкусна марината

17 ноември 2023 | 13:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
20 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. Използвайте хаванче, за да смелите фино шафрана. 
  2. В купичка комбинирайте ¼ чаена лъжичка смлян шафран с 3 супени лъжици вода.
  3. Оставете да престои 10 минути. 
  4. Нарежете лука на тънки полумесеци. 
  5. Сложете го в купа и добавете останалите съставки за маринатата, заедно с шафрановата вода. 
  6. Разбъркайте много добре. 
  7. Нарежете месото на хапки, като за шишчета и го добавете в купата с марината. 
  8. Всичко се разбърква много добре, за да се овкуси хубаво месото. 
  9. Покрийте купата със свежо фолио и поставете в хладилник за няколко часа или една нощ. 
  10. След това нанижете хапките на шишчета и изпечете на грил тиган, скара или барбекю.  

Снимка: iStock

По идея от themediterraneandish.com

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай