Меню

Испански ориз басмати с боб

30 ноември 2023 | 08:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
50 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. В добре загрят тиган със зехтин сложете чушката и лука. 
  2. Овкусете с малко сол. 
  3. Гответе няколко секунди и сложете чесъна, кимиона, червения пипер. 
  4. Изплакнете ориза много добре, водата, която изтича при изплакването от него, трябва да е бистра. 
  5. След това го добавете в тигана, заедно с боба и доматите. 
  6. Разбъркайте добре. 
  7. Отделно в купа разтворете доматеното пюре в бульона.
  8. Добавете към сместа с ориза. 
  9. Щом всичко заври, намалете котлона и покрийте с капак. 
  10. Ястието трябва да къкри. 
  11. Гответе докато оризът омекне добре и течността се абсорбира напълно. 
  12. Може да добавите за финал на готовото ястие маслини, пресен магданоз. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай