IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Рецепта за саганаки – гръцко панирано сирене
29 ноември 2023 | 11:00 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
15 мин.
Порции: 1-2
Продукти
Около 250-300 г плочка фета сирене или полутвърдо сирене като кефалотири, гравиера
брашно за овалване
черен пипер на вкус
¼ чаша зехтин екстра върджин
1 малък лимон, нарязан на резени
Приготвяне
С остър нож нарежете сиренето на две филийки.
Изплакнете всяка филийка с вода със стайна температура, след което ги подсушете леко с домакинска хартия.
Така брашното по-лесно ще полепне върху сиренето.
В плоска чиния сипете малко брашно и добавете към него черния пипер, разбъркайте.
Оваляйте внимателно всяка плочка сирене.
В незалепващ тиган загрейте добре зехтина.
Поставете плочките сирене.
Запържете ги от двете страни до златистокафяво.
Може леко да намалите котлона.
Когато са готови изстискайте върху тях малко лимонов сок и сервирайте.
По желание може да фламбирате сиренето с малко узо или коняк.
Снимка: iStock
По идея от themediterraneandish.com
Вижте още:
Любими рецепти със сирене
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти със сирена
рецепти за предястия
Коментирай
Последни
Четени
Седмична нумерологична прогноза за 23 – 29 декември
3 задължителни ритуала за Бъдни вечер
Как да приготвите най-вкусната памук питка за Коледа?
3 идеи за ястия за Бъдни вечер
Таро карти за януари 2025 за всяка зодия
Как да приготвите най-вкусната памук питка за Коледа?
12 села в област Смолян са без ток заради снега
На Украйна ѝ трябват американските системи THAAD срещу руската ракета "Орешник"
Йовчев: Нападението в Магдебург е патологичен тероризъм
Тръмп може да поиска Панама да върне Панамския канал на САЩ
Зимни палта – тенденции за топла и елегантна визия
Коледни рецепти – вкусни меденки с два вида глазура
Невероятната история на коледната елха
Здраве, финанси и любов: Хороскоп за зодия Телец за 2025 година
Променливото кръвно налягане е свързан с по-голям риск от когнитивен упадък
Витамин К и какво знаем за него?
Съвети за кърмене през зимата
Обриви по кожата и недерматологични състояния
Най-стилните зодии
5 модни тенденции за зимата
Чад Майкъл Мъри с разказ за трудното си детство
Машин Гън Кели отрича да е изневерявал на Меган Фокс
продава, Двустаен апартамент, 70 m2 София, Банишора, 174000 EUR
продава, Двустаен апартамент, 69 m2 София, Кръстова Вада, 145005 EUR
продава, Къща, 200 m2 София област, с.Гурмазово, 297000 EUR
продава, Къща, 200 m2 София област, гр. Божурище, 297000 EUR
Готварство
Как да приготвите най-вкусната памук питка за Коледа?
3 идеи за ястия за Бъдни вечер
Мостачоли (Mostaccioli) – италиански коледни сладки
Категории