Меню

Тайландска пилешка супа с къри и кокос

13 декември 2023 | 09:24 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Тайландска пилешка супа с къри и кокос
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне
  1. Кипнете водата в тенджера на котлона на среден огън. Добавете спанака, граха и гответе за не повече от минута, за да се бланшират.
  2. Извадете от водата с решетъчна лъжица, отцедете и залейте със студена вода. Оставете ги в купа настрана. 
  3. В същата вода добавете нудълите и ги варете около 3 минути.
  4. Отцедете ги и ги добавете към спанака в купата. 
  5. В друга голяма тенджера загрейте рапичното олио на среден към силен огън. В него запържете лука, чесъна, двата вида къри, подправките.
  6. Разбърквайте енергично през цялото време. Добавете бульона, намалете котлона и оставете да къкри 5 минути. 
  7. Добавете кокосовото мляко, пилешкото, лука, захарта, рибения сос. Разбъркайте добре и оставете да покъкри 2-3 минути.
  8. Добавете нудълите, спанака и граха. Гарнирайте с лютите чушки, резените лайм и пресния магданоз. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай