Меню

Пилешки гърди с брюкселско зеле

29 декември 2023 | 10:24 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пилешки гърди с брюкселско зеле
60 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете нарязания бекон в загрят на средна към висока температура тиган. Разбърквайте от време на време, за да не залепне, за около 5 минути.
  2. Отцедете бекона с решетъчна лъжица и го оставете настрана.  
  3. Загрейте фурната на 220 градуса.
  4. Подредете кръглите резени лимон на дъното на тава за печене, предварително намазана с 1 лъжица зехтин.
  5. Останалите 5 лъжици зехтин разбъркайте с лимоновия сок, чесъна, солта и пипера в купа. 
  6. В сместа добавете брюкселското зеле и го оваляйте добре. Отцедете излишната течност и поставете малките зелки в тавата за печене.
  7. Отгоре разпръснете бекона. Добавете и нарязаните на половинки чери домати. Добавете и нарязания лук. 
  8. Оваляйте пилешките гърди в сместа с лимона и подправките. Втрийте с пръсти, за да полепне добре.
  9. Подредете месото върху зеленчуците, като натиснете леко, за да се „сгуши“ между тях. 
  10. Печете в загрята фурна за 60 минути или до златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай