Меню

Ябълков пай със заквасена сметана

10 декември 2023 | 08:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Ябълков пай със заквасена сметана
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. Притиснете половината от тестото за пай на дъното на намазнена тава или форма за печене. 
  2. В купа смесете ¾ чаша захар, 2 супени лъжици брашно и солта. Разбъркайте добре.
  3. Добавете сметаната, яйцето и ванилията. Разбъркайте до гладка смес.
  4. Добавете ябълките и оваляйте, докато сместа полепне по тях.
  5. Добавете пълнежа отгоре върху тестото за пай. Покрийте с другата половина от тестото.
  6. Печете за 15-20 минути в загрятата на 220 градуса фурна.
  7. След това намалете градусите до 180 и печете още 30 минути.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай