IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Ябълков пай със заквасена сметана
10 декември 2023 | 08:30 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
1 пакет тесто за пай
¾ чаша захар + 1/3 чаша
2 супени лъжици брашно + 1/3 чаша
1 щипка сол
1 чаша заквасена сметана
½ чаена лъжица ванилов екстракт
1 яйце
2 чаши нарязани и обелени ябълки
1 чаена лъжица канела
¼ чаша разтопено масло
Приготвяне
Загрейте фурната на 220 градуса. Притиснете половината от тестото за пай на дъното на намазнена тава или форма за печене.
В купа смесете ¾ чаша захар, 2 супени лъжици брашно и солта. Разбъркайте добре.
Добавете сметаната, яйцето и ванилията. Разбъркайте до гладка смес.
Добавете ябълките и оваляйте, докато сместа полепне по тях.
Добавете пълнежа отгоре върху тестото за пай. Покрийте с другата половина от тестото.
Печете за 15-20 минути в загрятата на 220 градуса фурна.
След това намалете градусите до 180 и печете още 30 минути.
Свързани статии
Маслен пай с праскови
Ябълков пай с кафява захар
Ябълков пай със заквасена сметана и орехи
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
десерт
сладкиш
рецепта
ябълков пай
Коментирай
Последни
Четени
Кое е най-изгодното време от годината за резервиране на лятна почивка?
Тест: Какво ви спира да бъдете по-добра версия на себе си?
Нети с първи сингъл от саундтрака на „Гунди“
21 ноември – Ден на християнското семейство
Притча за щастието и семейството
Любовен хороскоп за 2025
"Олимпиакос" без Александър Везенков разгроми "Баскония"
Мат Гейц оттегли номинацията си за главен прокурор на САЩ
Няколко храни срещу диабет
Късна емисия
Флорънс Пю вече е замразила яйцеклетките си
Мемоарите на Меркел: Как да опитомим Тръмп?
Даниел Крейг става комиксов герой
Краят на годината носи небивал късмет на няколко зодии
Товарният кораб „Прогрес МС-29“ беше изстрелян към МКС
Телескопите Chandra и Hubble заснеха огнена китара в дълбокия Космос (снимка)
Уран и Нептун не са това, което изглеждат: Ново откритие обяснява мистерията на Плутон (снимка)
Ще станем ли свидетели на изчезването на Големия бариерен риф
С какво е полезен джинджифиловият шот с куркума?
Какво е АСМР и как ни помага да релаксираме?
Клинични прояви на гигантската аксонална невропатия
Български онколог е сред водещите лектори в един от най-големите европейски форуми за ракови заболявания
Зендая разкри, че кучето ѝ обича гаджето ѝ Том повече, отколкото нея
Linkin Park с мащабно световно турне през 2025
Асен Блатечки се изфука с красивата си приятелка
Животът на 3 зодии ще тръгне в нова посока до март 2025
Готварство
Портокалопита – гръцки сиропиран сладкиш
Как да си направим домашен ябълков оцет
Брюкселско зеле с бекон и синьо сирене
Категории