Меню

Домашни шоколадови бонбони с череши

13 май 2024 | 09:21 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Домашни шоколадови бонбони с череши
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Отцедете черешите от буркана. Поставете ги върху хартия, за да изсъхнат добре.
  2. В купа смесете царевичния сироп, разтопеното масло и пудрата захар. Разбърквайте, докато започне да се получава меко лепкаво тесто. 
  3. С пръсти откъснете малки парченца от полученото сладко тесто, оформете топчета, след това ги разстелете между пръстите си така, че в тях да поставите по една черешка. 
  4. Увийте черешките с тестото така, че да ги покрие добре и да ги обгърне. 
  5. Потопете всяка черешка в разтопения шоколад, за да покрие изцяло захарната обвивка.
  6. Резултатът ще бъде бонбон със сърцевина на череша, обвит със сладък маслен слой, покрит с шоколад. 
  7. Подредете бонбоните върху тава, покрита с найлоново фолио, за да стегнат и да не се залепят за дъното на съда. 
  8. По желание можете да поръсите със захарни пръчици или друга декорация. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай