Отцедете черешите от буркана. Поставете ги върху хартия, за да изсъхнат добре.
В купа смесете царевичния сироп, разтопеното масло и пудрата захар. Разбърквайте, докато започне да се получава меко лепкаво тесто.
С пръсти откъснете малки парченца от полученото сладко тесто, оформете топчета, след това ги разстелете между пръстите си така, че в тях да поставите по една черешка.
Увийте черешките с тестото така, че да ги покрие добре и да ги обгърне.
Потопете всяка черешка в разтопения шоколад, за да покрие изцяло захарната обвивка.
Резултатът ще бъде бонбон със сърцевина на череша, обвит със сладък маслен слой, покрит с шоколад.
Подредете бонбоните върху тава, покрита с найлоново фолио, за да стегнат и да не се залепят за дъното на съда.
По желание можете да поръсите със захарни пръчици или друга декорация.