IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пилешки бутчета със сос от горчица и мед
11 декември 2023 | 08:40 |
Михаела Лазарова
5 от 30 гласа
лесно
Добави в любими
70 мин.
Порции: 2-3
Продукти
1 кг пилешки бутчета без кости и кожа
2-3 големи глави жълт лук
сол на вкус
За соса:
½ ч.ч. зехтин екстра върджин
4 с.л. дижонска горчица
3 ч.л. качествен мед
7 скилидки чесън, смлени
1 ч.л. смлян кориандър
¾ ч.л. сладък червен пипер
½ ч.л. черен пипер
½ ч.л. лют червен пипер – по желание
сол на вкус
Приготвяне
Овкусете месото със сол.
В дълбока купа комбинирайте съставките за соса и ги разбъркайте много добре.
Добавете месото и отново разбъркайте хубаво, за да може да се овкуси както трябва от всички страни.
Намазнете подходяща тава за печене.
Подредете месото.
Ако е останал сос, добавете и него.
Обелете и нарежете лука на едро.
Сложете го в тавата при месото.
Печете ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или до готовност на месото.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
По идея от themediterraneandish.com
Вижте още:
Най-вкусните рецепти с пиле
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти с пилешко месо
рецепти за основни ястия
Коментирай
Последни
Четени
15 неща, увеличаващи риска от здравословни проблеми
3 рецепти, с които да използвате яйцата от Великден
Тирамису с остатъци от козунак
10 поверия за здраве за Великден
Великден е, Христос воскресе!
6 общи черти на хората с ниско IQ
Китай няма да търпи други държави да сключват сделки със САЩ за негова сметка
Със сензационна победа, Реал Мадрид остава в шампионската надпревара
Газа определи убийството на медици като „екзекуции по бързата процедура“
ЕС достигна най-високото си ниво на заетост от 2005 г. насам
Трогателно и незабравимо – първата среща на двете дъщери на Стивън Тайлър
9 пролетни аксесоара за подобряване на визията
7 фини поведения, които изглеждат нормални, но съсипват връзката
Таро карта на седмицата: Какво да очакваме от 21 до 27 април?
5 причини за ниско кръвното налягане
Редовното ходене подобрява работата на сърдечно-съдовата система
Градински чай – с мощно действие при кашлица, възпаления, чернодробни и жлъчни заболявания
Наследствени синдроми, протичащи с периодична треска при деца
Бен Афлек пак засипа с похвали Джей Ло
Вълшебен ВЕЛИКДЕН за 3 зодии!
Виктория Бекъм на 51 г., Дейвид отново я трогна
6 тенденции при маратонките за пролетта
продава, Двустаен апартамент, 68 m2 София, Лозенец, 238200 EUR
продава, Тристаен апартамент, 115 m2 София, Лозенец, 397000 EUR
продава, Тристаен апартамент, 123 m2 София, Лозенец, 430000 EUR
продава, Многостаен апартамент, 182 m2 София, Лозенец, 730000 EUR
Готварство
3 рецепти, с които да използвате яйцата от Великден
Тирамису с остатъци от козунак
Мъфини от стар козунак
Категории