Меню

Брауни с двоен шоколад

8 декември 2023 | 07:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне
  1. В малка тенджера разтопете маслото заедно с шоколада.
  2. Трябва да се получи хомогенна смес, която не бива да завира. 
  3. Отделете я настрани, за да се охлади. 
  4. Отделно в купа разбийте добре яйцата със захарта. 
  5. Следва да добавите пресетите какао и брашно и отново да разбиете. 
  6. Накрая сложете разтопения шоколад с маслото. 
  7. Тестото се изсипва в тава, която е намазнена и застлана с хартия за печене. 
  8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 – 30 минути. 
  9. Извадете готовото брауни от фурната и пригответе ганаша. 
  10. Загрейте много добре сметаната в тенджера.
  11. Начупете шоколада и го сложете в купа.
  12. Залейте го със сметаната. 
  13. Оставете го така за няколко минути и разбъркайте, за да се разтопи хубаво. 
  14. С получената гладка комбинация от шоколад и сметана се залива браунито. 
  15. След като се охлади напълно, поставете в хладилник за около час. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай