Развийте едното тесто и го поставете върху хартия за печене в подходяща тава.
С много остър нож изрежете нещо като голяма елха (стрелка).
Завъртете така тестото, че да ползвате дългата му страна, за да стане и коледното дърво по-голямо.
За по-прецизно рязане може да си направите предварително шаблон от лист хартия, картон или да ползвате линия.
По същия начин направете и с другото бутертесто.
Излишното бутертесто се премахва.
Намажете първата елха с пестото.
Отгоре внимателно поставете втората.
След това с много остър нож трябва да нарежете двете теста внимателно на хоризонтални ленти, оставяйки малка час ненарязана за върха на коледното дърво.
Широчината на лентите трябва да е около 2 см.
Започнете да усуквате две по две нарязаните ленти.
От остатъците тесто, с формичка за сладки, може да изрежете звезда, която да поставите като връх на дървото.
Следва да намажете коледното дърво с разбито яйце.
По желание поръсете със сусам.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.