Меню

Хрупкави джинджифилови сладки

17 декември 2023 | 06:30 | Мария Василева
5 от 9 гласа
лесно
Добави в любими
Хрупкави джинджифилови сладки
50-60 мин.

  • Порции: 10-20

Продукти
Приготвяне
  1. В средно голяма купа разбийте брашното, джинджифила, бахара, канелата, карамфила, содата за хляб, солта и черния пипер. Оставете ги настрана.
  2. С помощта на електрически миксер разбийте 100 г гранулирана захар, кафявата захар и маслото, докато сместа стане светла и пухкава (около 3 минути).
  3. Добавете яйцето и разбийте за кратко.
  4. Добавете меласата и разбийте, докато се смеси.
  5. Добавете сухите съставки, след което разбъркайте на ниска скорост. Имайте предвид, че тестото ще бъде много меко.
  6. Охладете го за около един час или докато стане достатъчно твърдо за навиване.
  7. Загрейте фурната до 180 градуса и постелете хартия за печене в подходяща тава.
  8. Поставете останалите 100 г кристална захар в плитка купа.
  9. Оформете тестото на топки с размери около 2-3 см и ги оваляйте в захарта.
  10. Поставете топките върху подготвения лист за печене на разстояние едно от друго.
  11. Печете за 10 до 12 минути, докато бисквитките станат златисти отгоре и меки отвътре.
  12. Преди сервиране извадете бисквитките от съда и ги оставете да достигнат стайна температура.
  13. Ако решите, можете да ги съхранявате за по-дълго в херметически затворен съд и да ги поставите в хладилник. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )