Загрейте фурната до 180 градуса и застелете тава с хартия за печене.
В средно голяма купа разбийте заедно брашното, какаото на прах, содата и солта.
В купа с миксер разбийте маслото и захарта, докато станат пухкави.
Добавете яйцата, едно по едно и разбърквайте добре след всяко добавяне.
Разбийте и ванилията.
Добавете сухите съставки и парченцата шоколад и разбъркайте на ниска скорост, докато се смесят.
Поръсете работната повърхност с брашно.
С помощта на гумена шпатула изстържете лепкавото тесто върху работната повърхност и поръсете горната част на тестото леко с брашно.
С ръцете си оформете тестото на груба топка (ако все още е твърде лепкаво, поръсете с още малко брашно) и разрежете на две.
Оформете парчетата тесто на две къси дебели ленти, като ги разточите леко напред и назад.
Поставете върху подготвения лист за печене и ги оформете отново, като достигнете около 2 см дебелина и ширина 5 см.
Печете около 35 минути, докато сместа стегне на пипане.
Оставете бисквитите да се охладят за около 5 минути или докато изстинат достатъчно, за да се докоснат.
След това с помощта на остър нож нарежете парчетата по диагонала на 2 см филийки.
Обърнете бисквитите настрани (така, че срязаните страни да са надолу) и поставете обратно във фурната за 10 минути, за да изсъхнат и да станат хрупкави. Оставете да изстинат и сервирайте.