Меню

Рецепта за италиански коледен сладкиш Panpepato

15 декември 2023 | 07:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте коняка добре и залейте с него стафидите. 
  2. Оставете ги да се накиснат за 15-20 минути.
  3. Сложете ядките в тава и ги запечете леко за около 10 минути. 
  4. След това ги нарежете и сложете в дълбока купа. 
  5. Разтопете шоколада на водна баня. 
  6. В купата към ядките добавете меда, захаросаните плодове, отцедените стафиди. 
  7. Разбъркайте и добавете пресетите брашно, какао и подправки, разтопения шоколад. 
  8. Всички съставки се разбъркват хубаво и сместа се оставя да престои 10 минути. 
  9. След това се оформят няколко топки, които се приплескват леко, за да се получи нещо като дебел блат. 
  10. Поставете ги в тава върху хартия за печене. 
  11. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 15-20 минути. 
  12. След като се охладят напълно, може да ги разрежете на парчета и да сервирате.
  13. По желание поръсете леко с пудра захар. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай