Меню

Мариновани пилешки гърди на тиган

28 декември 2023 | 07:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
180 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне
  1. В купичка комбинирайте много добре съставките за маринатата. 
  2. Сложете месото в купа или друг подходящ съд и го залейте с маринатата. 
  3. По желание може да нарежете пилешките гърди на по-тънки парчета или леко да ги начукате с чук за месо.
  4. Разбъркайте добре, за да се овкуси от всички страни. 
  5. Покрийте съда с месото и поставете в хладилник за поне 2 часа, за да се овкуси хубаво. 
  6. Загрейте тиган с няколко капки зехтин и добавете месото, както и маринатата, ако е останала такава. 
  7. Гответе го от двете страни до пълна готовност. 
  8. Може да ползвате и капак на тигана. 
  9. За финал поръсете с нарязани маслини, каперси и магданоз. 
  10. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.  

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай