Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете форма за печене с малко масло, леко размекнато, така че да полепне добре навсякъде.
Поръсете с малко брашно, потупайте, за да го разнесете навсякъде по формата.
Разбийте маслото с миксер заедно със захарта на бързи обороти, докато се получи пухкава смес. Ще отнеме около 5-6 минути.
Едно по едно започнете да добавяте яйцата, като не спирате да разбивате.
Отделно в купа пресейте брашното със солта.
Добавете сухите съставки на части към купата на миксера, така че да се смесят много добре и постепенно. Добавете ванилията и малко от пръчиците. Разбийте.
Излейте тестото в подготвената тава за печене. Печете до суха клечка или около 45-50 минути.
Изключете фурната и оставете да изстине 10-15 минути. След това извадете кекса от фурната и охладете върху решетка за още 30 минути.
В купа разбъркайте прясното мляко и пудрата захар. Към тях добавете съвсем малко меко масло, за да получите кремообразна глазура.
Залейте изстиналия кекс с нея.
Поръсете с пръчиците и оставете глазурата да стегне, преди да сервирате.