IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Тиквен пай с френски тост
27 декември 2023 | 06:00 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
8 яйца
1 чаена лъжица ванилов екстракт
2 чаени лъжици канела + ¼ чаена лъжица
½ чаена лъжица карамфил
¼ чаена лъжица индийско орехче
1 супена лъжица захар
425 г пюре от тиква
3 филии хляб без кората, нарязани на кубчета
¾ чаша кафява захар
1 супена лъжица фъстъчено масло, леко загрято и втечнено
2 супени лъжици брашно
10 г счукани орехи
Приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина.
Разбийте с миксер яйцата, ванилията и 2 супени лъжици канела.
Добавете карамфила, индийското орехче и бялата захар.
Прибавете тиквеното пюре и разбийте до хомогенна смес.
Подредете нарязаните кубчета хляб в тавата.
Залейте с получената тиквена смес и разбъркайте така, че да полепне по всяко кубче хляб.
В купа смесете кафявата захар, ¼ чаена лъжица канела, брашното и маслото.
С вилица започнете да смесвате съставките, докато се получат трохи.
Разпръснете трохите върху хлебните кубчета.
Печете в загрята фурна до златисто или около 40 минути.
Извадете от фурната и залейте с втечненото фъстъчено масло. Поръсете с орехите и сервирайте.
Свързани статии
Традиционен тиквеник
Много лесен тиквен пай
Тиквени бисквити с шоколадови капки
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
десерт
сладкиш
рецепта
френски тост
тиквен пай
Коментирай
Последни
Четени
Кое е най-изгодното време от годината за резервиране на лятна почивка?
Тест: Какво ви спира да бъдете по-добра версия на себе си?
Нети с първи сингъл от саундтрака на „Гунди“
21 ноември – Ден на християнското семейство
Притча за щастието и семейството
Любовен хороскоп за 2025
"Олимпиакос" без Александър Везенков разгроми "Баскония"
Мат Гейц оттегли номинацията си за главен прокурор на САЩ
Няколко храни срещу диабет
Късна емисия
Флорънс Пю вече е замразила яйцеклетките си
Мемоарите на Меркел: Как да опитомим Тръмп?
Даниел Крейг става комиксов герой
Краят на годината носи небивал късмет на няколко зодии
Товарният кораб „Прогрес МС-29“ беше изстрелян към МКС
Телескопите Chandra и Hubble заснеха огнена китара в дълбокия Космос (снимка)
Уран и Нептун не са това, което изглеждат: Ново откритие обяснява мистерията на Плутон (снимка)
Ще станем ли свидетели на изчезването на Големия бариерен риф
С какво е полезен джинджифиловият шот с куркума?
Какво е АСМР и как ни помага да релаксираме?
Клинични прояви на гигантската аксонална невропатия
Български онколог е сред водещите лектори в един от най-големите европейски форуми за ракови заболявания
Зендая разкри, че кучето ѝ обича гаджето ѝ Том повече, отколкото нея
Linkin Park с мащабно световно турне през 2025
Асен Блатечки се изфука с красивата си приятелка
Животът на 3 зодии ще тръгне в нова посока до март 2025
Готварство
Портокалопита – гръцки сиропиран сладкиш
Как да си направим домашен ябълков оцет
Брюкселско зеле с бекон и синьо сирене
Категории