Меню

Пържени филийки с портокалов сос

1 януари 2024 | 06:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
20 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне
  1. Започнете с приготвянето на сиропа за заливането на филийките. 
  2. В малка тенджера комбинирайте меда и сока от портокалите. 
  3. Разбъркайте добре. 
  4. Когато сместа се загрее леко и съставките се свържат, може да премахнете от котлона и да пресипете в каничка или буркан. 
  5. В купа разбийте яйцата, млякото, канелата, бадемовия екстракт, солта, захарта и портокаловата кора, докато се комбинират добре. 
  6. Нарежете козунака на филийки. 
  7. Напоете ги добре от двете страни в млечната смес. 
  8. След това ги изпържете в добре загрят тиган, в който  сте разтопили масло. 
  9. Филийките се пържат от двете страни до златистокафяво. 
  10. Сервирайте ги с плодове, сметана и залейте с портокаловия сос. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай