Меню

Кекс с овесени ядки и тиква без брашно

2 януари 2024 | 08:00 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 5-7

Продукти
Приготвяне
  1. В кухненски робот или блендер смелете добре овесените ядки, докато станат като консистенция на брашно. 
  2. Прехвърлете ги в купа и ги залейте с млякото. 
  3. Ако е нужно добавете още малко мляко, тъй като то трябва да е достатъчно, за да могат овесените ядки да се накиснат в него.
  4. Разбъркайте добре и оставете да престоят така поне 20 минути. 
  5. В отделна купа разбийте заедно яйцата, кленовия сироп/меда, зехтина/олиото, бакпулвера, канелата. 
  6. Регулирайте на сладост, ако обичате по-сладко.
  7. Трябва да се получи гладка смес. 
  8. Следва да добавите овесената смес с млякото. 
  9. Сложете и настърганите тиква и ябълка. 
  10. Разбъркайте много добре. 
  11. Изсипете тестото в тавичка, в която сте сложили хартия за печене. 
  12. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 40-45 минути. 
  13. След като се охлади може да нарежете и сервирате със сладко, още мед, сладолед или да хапнете кекса така. 

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай