Меню

Сладкиш с кафе, какао и вкусна глазура

4 януари 2024 | 06:30 | Михаела Лазарова
5 от 10 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
50 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне
  1. В голяма купа разбийте заедно яйцата, сладките картофи, олиото, меда и ванилията. 
  2. Когато се получи гладка смес може да добавите сухите съставки, които трябва да се пресеят. 
  3. Разбъркайте добре с шпатула, за да се получи хубаво тесто. 
  4. Пресипете го в тава, в която сте сложили хартия за печене. 
  5. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 22-25 минути.
  6. В средната си част сладкишът може да изглежда лепкав, но това е нормално. 
  7. Извадете го от фурната и го оставете да се охлади за 10-15 минути. 
  8. След това прехвърлете внимателно в подходяща чиния, за да се охлади напълно. 
  9. Пригответе глазурата като в блендер или кухненски робот комбинирате авокадото, меда и какаото. 
  10. След като се получи гладка смес може да намажете сладкиша. 
  11. Нарежете и сервирайте. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай