Меню

Дип със спанак, артишок и чесън

8 януари 2024 | 10:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Дип със спанак, артишок и чесън
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Смесете попарения и отцеден спанак, чушката, чесъна, нарязания маринован артишок, заквасената сметана и пармезана. 
  3. Овкусете със сол и пипер, разбъркайте. Сместа ще бъде гъста и лепкава. 
  4. Добавете течната сметана и разбъркайте, за да разредите малко. 
  5. Излейте сместа в подходящ съд за печене. 
  6. Печете за около 20 минути или докато започне леко да бълбука. 
  7. Сервирайте с тортии, моркови, краставици или крекери, с които да си топите в сместа. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай