Меню

Сьомга „Уелингтън“

3 януари 2024 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Сьомга „Уелингтън“
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава за печене с хартия и леко намажете с мазнина. 
  2. Подсушете сьомгата с кухненска хартия така, че да няма никакви сокове от рибата. 
  3. Поръсете със сол и пипер, втрийте и оставете настрана. 
  4. Смесете майонезата, горчицата, подправките и лимоновата кора в купа, разбъркайте. Отделете половината от получения сос за сервиране. 
  5. С другата половина от соса намажете обилно рибното филе. 
  6. Разстелете бутертестото върху набрашнена повърхност. Поръсете с малко брашно отгоре, втрийте с пръсти. 
  7. В средата на тестото разпръснете попарения, отцеден и ситно нарязан спанак. Отгоре поръсете с натрошеното сирене. 
  8. Отгоре поставете филето сьомга, като го обърнете откъм намазаната страна надолу към спанака. 
  9. Разбийте яйцето. Намажете тестото наоколо по всички ръбове около плънката така, че да може да се слепи. 
  10. Увийте тестото, като сгънете всички ръбове и ги притиснете около плънката, за да се залепят. 
  11. Поставете „пакета“ в подготвената за печене тава. Намажете с остатъка от яйцето, разбито с една супена лъжица вода. 
  12. Печете в загрята фурна за 40 минути или до златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай