Меню

Шоколадова торта "Тенерина"

10 януари 2024 | 15:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
40 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне
  1. На водна баня разтопете нарязания шоколад заедно с маслото. 
  2. Трябва да се получи гладка сме, която да не е гореща. 
  3. Разделете в две купи жълтъците и белтъците. 
  4. Белтъците разбийте с миксер до хубава твърдост, като добавите към тях половината от захарта. 
  5. Отделно разбийте и жълтъците с останалата захар. 
  6. Към сместа с жълтъците добавете разтопения шоколад и разбъркайте. 
  7. След това с шпатула, бъркайки внимателно, добавете и белтъците. 
  8. Накрая се слага пресятото брашно.
  9. Отново всичко се разбърква много добре, за да се получи гладко тесто. 
  10. Изсипете тестото в предварително намазнена и набрашнена форма за печене. 
  11. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. 
  12. Сервирайте тортата, след като се охлади, поръсена с пудра захар.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай