Меню

Топчета от картофи и риба тон

15 януари 2024 | 08:10 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
30 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. Картофите се сваряват като за картофена салата. 
  2. След като се отцедят се намачкват много добре.
  3. Слагат се в купа, като към тях се добавят рибата тон и подправките. 
  4. Всичко се разбърква добре. 
  5. От получената смес се оформят топчета.
  6. По желание в средата на всяко може да поставите по малко кубче кашкавал. 
  7. В купа разбийте яйцата и брашното. 
  8. Топчетата се овалват в галетата, след това в яйчената смес и накрая в натрошения корнфлейкс. 
  9. Подреждат се в еърфрайъра и се пекат на 200 градуса за около 10 минути. 
  10. Може да ги изпечете и във фурната за 10-15 минути на същите градуси.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай