Меню

Печено пиле със зеленчуци по средиземноморски

22 януари 2024 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Печено пиле със зеленчуци по средиземноморски
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с малко мазнина тава за печене. 
  2. Разбъркайте зехтина, лимоновия сок, оцета, естрагона, ригана, червения пипер, солта и черния пипер в купа. 
  3. В маринатата потопете пилешките бутчета, лука, чушките, картофите.
  4. Разбъркайте добре и оваляйте всички продукти, докато маринатата полепне добре по тях. 
  5. Прехвърлете в подготвената тава за печене. По желание отгоре може да подредите резени лимон. 
  6. Печете в загрята фурна за около 40 минути или до златиста коричка. 
  7. Извадете от фурната. 
  8. Поръсете с пресните маслини и магданоза. Сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай