Меню

Запеканка с карфиол

10 януари 2024 | 07:00 | Мария Василева
лесно
Добави в любими

Продукти
Приготвяне
  1. Сварете картофите и карфиола, а за да стане това по-бързо, нарежете картофите на големи кубчета, а розичките на карфиола можете да разполовите. Можете да ги варите заедно.
  2. След като са готови, намачкайте ги до получаване на нещо като тесто. Опитайте се да няма прекалено едри бучки.
  3. След това добавете яйцата и овкусете със сол и черен пипер.
  4. Сложете и ситно нарязания магданоз и чесъна. Мерките са ориентировъчни – по желание можете да слагате повече или по-малко.
  5. Картофите поемат доста мазнина, така че ако не обичате ястията да са „сухи“, добавете повече зехтин.
  6. Тук е мястото да добавите и настъргания кашкавал или сирене. Ако пък желаете, можете да сложите и двете.
  7. В кръгла тавичка сложете хартия за печене, изсипете сместа и намачкайте.
  8. Печете на загрята на 190 градуса фурна за около 30 минути.
  9. Ще се получи нещо, което наподобява огретен. Можете да гарнирате с пресни или задушени зеленчуци.

Приятен апетит!

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай