Меню

Кокосови скариди по азиатски в еърфрайър

20 януари 2024 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Кокосови скариди по азиатски в еърфрайър
30 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне
  1. Смесете брашното с пипера в купа и разбъркайте. 
  2. В отделна купа разбийте яйцата. 
  3. Към тях добавете кокоса и галетата, разбъркайте. 
  4. Потопете всяка скарида първо в сместа с брашното, след това в сместа с яйцата и кокоса, така че да се оваля добре. 
  5. Подредете скаридите в купата на еърфрайъра. Напръскайте добре със спрей за готвене. 
  6. Загрейте на 200 градуса. 
  7. Гответе скаридите по 3-4 минути от всяка страна или до златисто. 
  8. За да приготвите сос:
  9. Смесете меда, лимоновия сок и ситно нарязаната чушка в купа, разбъркайте. 
  10. Сервирайте скаридите и поръсете със соса или го поднесете в купичка за топене. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай