IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Брюкселско зеле на тиган с бекон
21 януари 2024 | 09:30 |
Михаела Лазарова
3 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
25 мин.
Порции: 2
Продукти
500 г брюкселско зеле
2-3 глави лук шалот
250 мл зеленчуков бульон
2-3 с.л. зехтин екстра върджин
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
Почистете и измийте брюкселското зеле.
Нарежете го на половинки.
Нарежете лука на ситно и го задушете в добре загрят тиган със зехтин.
Добавете брюкселското зеле в тигана, заедно с нарязания бекон.
Важно е първоначално да подредите малките зелки, така че да са с вътрешната си част към дъното на тигана.
Овкусете с малко сол и черен пипер.
От време на време разбърквайте и когато зелето леко поомекне, може да му добавите бульона.
Сложете капак на тигана и гответе около 10 минути или докато зелето стане леко златистокафяво.
Снимка: iStock
Вижте още:
Полезни рецепти с брюкселско зеле
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
брюкселско зеле
Коментирай
Последни
Четени
6 неочаквани употреби на черупките от яйца
Печено агнешко с фурми
Великден е, Христос воскресе!
10 рецепти за вкусен козунак за Великден
15 рецепти с агнешко за Великден
Великден е, Христос воскресе!
"Феноменът Андрю Тейт" атакува британските училища все повече
В България има ръст на заболяванията, предавани от кърлежи и комари
Пеевски: Нека Възкресението донесе енергия за ново начало
Зеленски атакува: Русия само се опитва да създаде впечатление за Великденско примирие
Рецепти за Великден – топли и пухкави козуначени кифлички
Парижки шик – Лени Кравиц отвори вратите на дома, в който живее вече 22 години
6 зодии ги очаква голям късмет, който ще промени живота им
Крис Калъмбъс: Сцената с Тръмп в „Сам вкъщи“ е проклятие
Редовното ходене подобрява работата на сърдечно-съдовата система
Градински чай – с мощно действие при кашлица, възпаления, чернодробни и жлъчни заболявания
Наследствени синдроми, протичащи с периодична треска при деца
Какво да правим, ако партньорът ни има различни сексуални предпочитания?
Вълшебен ВЕЛИКДЕН за 3 зодии!
Виктория Бекъм на 51 г., Дейвид отново я трогна
6 тенденции при маратонките за пролетта
Рут Колева роди момче!
продава, Тристаен апартамент, 66 m2 Бургас област, с.Равда, 0 EUR
продава, Многостаен апартамент, 190 m2 София, Кръстова Вада, 625000 EUR
продава, Тристаен апартамент, 113 m2 София, Кръстова Вада, 340000 EUR
продава, Тристаен апартамент, 115 m2 София, Лозенец, 379000 EUR
Готварство
Печено агнешко с фурми
Салати с яйца за Великден
10 предястия с яйца за Великден
Категории