Меню

Персийска яхния с картофи

19 януари 2024 | 10:43 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
70 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. Картофите се обелват и нарязват като за яхния. 
  2. Сложете ги в тенджера да се варят. 
  3. Когато водата заври, засечете 15 – 20 минути. 
  4. Картофите трябва да са почти готови, но не и да се разпадат. 
  5. Отцедете ги и оставете настрана. 
  6. В Дълбока тенджера загрейте зехтина. 
  7. Добавете в него нарязания лук и го задушете, докато започне леко да се карамелизира. 
  8. След това се слага нарязаната чушка. 
  9. След още няколко минути може да добавите чесъна, джинджифила и червеното чили.
  10. Бъркайте около 1 минута. 
  11. След това сложете куркумата, кимиона и кориандъра и разбъркайте. 
  12. Добавете нарязаните домати, а след около 3 минути и разтвореното във вода доматено пюре. 
  13. Сипете и 1 чаша вода. 
  14. Разбъркайте и сложете картофите. 
  15. Подправете със сол и черен пипер. 
  16. Похлупете с похлупак и гответе 15 минути или докато картофите са напълно готови.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай