Варите ги около 1-2 часа, в зависимост от месото. Махнете с лъжица пяната, която ще се образува при варенето.
Следете периодично месото, като боцвате с вилица, за да видите колко е сварено. Малко преди да изключите котлона, сипете 1 чаена лъжичка сол в бульона.
След като сварите месото, пресипете бульона в друга тенджера. Досипете вода, ако е необходимо.
Нарежете морковите на тънки шайби.
Нарежете лука на дребно или както ви харесва.
Нарежете на малки кубчета целината.
Сложете нарязаните моркови, лук и половин целина да се варят.
Варете ги около 10 минути, след което прибавете нарязаните на средно големи кубчета картофи.
Добавете месото.
Капнете малко олио, може да сложите 1-2 чаени лъжички сол, според вкуса ви.
Сложете дафиновия лист.
Варете докато картофите станат готови.
Малко преди да изключите котлона сложете зърната черен пипер и няколко накъсани листенца от целината.
На думи изглежда да е вкусна супата. Ама да се занимавам два или три часа, с готвене, не си струва. Аз съм вдовец. Щеям такава супа в ресторант, макар и не съвсем същата.
отговорСигнализирай за неуместен коментар