IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пилешки гърди с гръцка марината
31 януари 2024 | 06:30 |
Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
350 мин.
Порции: 2-3
Продукти
За маринатата:
4 големи скилидки чесън, стрити
2 супени лъжици сушен риган
1 чаена лъжичка сладък червен пипер
1 чаена лъжичка пресни листа от мащерка, нарязани
2 супени лъжици ситно нарязани листа от магданоз
⅓ чаша зехтин екстра върджин
сокът на 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
1 ½ до 2 кг пилешки гърди без кожата и костите или обезкостени бутчета
Приготвяне
В дълбока купа или малка тава комбинирайте много добре съставките за марината.
Пилешките гърди се нарязват наполовина по хоризонтал, за да са по-тънки.
След това се слагат в марината.
Хубаво ги разбъркайте в нея.
Покрийте съда и сложете в хладилник за поне 2 часа.
След това изпечете месото по ваше желание.
Може да е на грил тиган, барбекю или на фурна, дори в еърфрайър.
Снимка: iStock
Вижте още:
17 вкусни рецепти от гръцката кухня
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти с пилешко месо
рецепти с пилешки гърди
Коментирай
Последни
Четени
15 неща, увеличаващи риска от здравословни проблеми
3 рецепти, с които да използвате яйцата от Великден
Тирамису с остатъци от козунак
10 поверия за здраве за Великден
Великден е, Христос воскресе!
6 общи черти на хората с ниско IQ
Със сензационна победа, Реал Мадрид остава в шампионската надпревара
Газа определи убийството на медици като „екзекуции по бързата процедура“
ЕС достигна най-високото си ниво на заетост от 2005 г. насам
Условията за туризъм в планините са добри
Трогателно и незабравимо – първата среща на двете дъщери на Стивън Тайлър
9 пролетни аксесоара за подобряване на визията
7 фини поведения, които изглеждат нормални, но съсипват връзката
Таро карта на седмицата: Какво да очакваме от 21 до 27 април?
5 причини за ниско кръвното налягане
Редовното ходене подобрява работата на сърдечно-съдовата система
Градински чай – с мощно действие при кашлица, възпаления, чернодробни и жлъчни заболявания
Наследствени синдроми, протичащи с периодична треска при деца
Бен Афлек пак засипа с похвали Джей Ло
Вълшебен ВЕЛИКДЕН за 3 зодии!
Виктория Бекъм на 51 г., Дейвид отново я трогна
6 тенденции при маратонките за пролетта
продава, Двустаен апартамент, 68 m2 София, Лозенец, 238200 EUR
продава, Тристаен апартамент, 115 m2 София, Лозенец, 397000 EUR
продава, Тристаен апартамент, 123 m2 София, Лозенец, 430000 EUR
продава, Многостаен апартамент, 182 m2 София, Лозенец, 730000 EUR
Готварство
3 рецепти, с които да използвате яйцата от Великден
Тирамису с остатъци от козунак
Мъфини от стар козунак
Категории