Меню

Брауни с глазура и лешници

3 февруари 2024 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Брауни с глазура и лешници
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. Покрийте форма за печене с хартия и напръскайте със спрей за готвене. 
  2. Пресейте брашното, какаото, бакпулвера и солта в голяма купа. 
  3. Стоплете маслото в микровълнова заедно с кувертюра за 5 минути.
  4. Извадете, разбъркайте и при нужда върнете обратно за още малко време, като внимавате да не започне да се готви. 
  5. В отделна купа разбийте яйцата със захарта до пухкава смес за около 3-4 минути. 
  6. Намалете скоростта на миксера. 
  7. Започнете да добавяте брашното със сухите съставки на части. 
  8. Добавете и леко изстиналата шоколадова смес с маслото. 
  9. Разбивайте с миксера, докато стане напълно хомогенна смес. 
  10. Прехвърлете тестото в подготвената тава.
  11. Печете в загрята фурна за около 45 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине върху решетка за 15 минути. 
  12. За глазурата:
  13. В микровълнова разтопете останалия шоколадов кувертюр с останалото масло и царевичния сироп. Отново го направете на няколко пъти за кратки интервали, за да избегнете сготвяне. 
  14. Към сместа добавете пудрата захар и разбийте с миксер. 
  15. Намажете браунито с глазурата. Поръсете с лешниците. 
  16. Нарежете на квадрати, без да вадите браунито от формата. 
  17. Приберете в хладилник за няколко часа и чак след това сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай