Загрейте фурната на 220 градуса. Покрийте форма за печене с хартия и напръскайте със спрей за готвене.
Пресейте брашното, какаото, бакпулвера и солта в голяма купа.
Стоплете маслото в микровълнова заедно с кувертюра за 5 минути.
Извадете, разбъркайте и при нужда върнете обратно за още малко време, като внимавате да не започне да се готви.
В отделна купа разбийте яйцата със захарта до пухкава смес за около 3-4 минути.
Намалете скоростта на миксера.
Започнете да добавяте брашното със сухите съставки на части.
Добавете и леко изстиналата шоколадова смес с маслото.
Разбивайте с миксера, докато стане напълно хомогенна смес.
Прехвърлете тестото в подготвената тава.
Печете в загрята фурна за около 45 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине върху решетка за 15 минути.
За глазурата:
В микровълнова разтопете останалия шоколадов кувертюр с останалото масло и царевичния сироп. Отново го направете на няколко пъти за кратки интервали, за да избегнете сготвяне.
Към сместа добавете пудрата захар и разбийте с миксер.
Намажете браунито с глазурата. Поръсете с лешниците.
Нарежете на квадрати, без да вадите браунито от формата.
Приберете в хладилник за няколко часа и чак след това сервирайте.